Stephen Hawking en Intel introduceren een nieuw communicatieplatform

ITMB Nieuws

Intel onthulde vandaag in Londen samen met de Britse wetenschapper professor Stephen Hawking een nieuw communicatieplatform dat door Intel is ontwikkeld ter vervanging van het oude communicatiesysteem van de wereldberoemde professor. Hierdoor kan Hawking nu aanzienlijk makkelijker en beter communiceren. Het nieuwe platform is volledig aan te passen en zal vanaf januari 2015 beschikbaar komen voor wetenschappers overal ter wereld.

Voor het nieuwe communicatieplatform heeft Intel de belangrijkste behoeften van Hawking bestudeerd, daarbij is er vooral heel goed gekeken naar de bijzondere relatie tussen deze man en zijn machine. Het resultaat daarvan is de op maat gemaakte oplossing ACAT (Assistive Context Aware Toolkit), die de lichamelijk zwaar gehandicapte Hawking aanzienlijk betere communicatiemogelijkheden biedt.

ACAT kan dienen als basis voor een systeem dat wetenschappers en technologen kunnen aanpassen en gebruiken om andere mensen met motor neuron ziektes (MND) en quadriplegie te helpen. Dit zijn zware lichamelijk aandoeningen waarbij ledematen niet (goed) te gebruiken zijn. Professor Hawking heeft een motor neuron ziekte die voortkomt uit de vrij zeldzame zenuwaandoening ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose). Zijn toestand is in de loop der jaren gestaag verslechterd. Hawking is nagenoeg geheel verlamd en kan alleen dankzij technologie met de wereld communiceren.

Bron: DutchCowboys